ACTIVITEITEN

Cultuur-historie
Een presentatie van het onderzoek naar de geschiedenis van de Oude Schouten Hofstad en het ontstaan van het omliggende landschap wordt gevolgd door een overzicht van de restauratie van de gebouwen door de huidige bewoners. Een rondwandeling langs de gebouwen en over het erf maakt dit onderdeel compleet. Presentaties plus rondwandeling ca. 2 uur.

Tuinexcursie
Van mei tot oktober is het de beste tijd om de bloementuin en het erf te bezichtigen.
De moestuin staat dan in zijn volle glorie en de borders staan in hun boerenbonte kleuren te flonkeren. Inleiding en rondwandeling ca. 1 1/2 uur

Veldboeketten
In het voorjaar worden er zo'n 50 verschillende bloemen en grassen in geel-bruine en rose-rode kleuren gezaaid en geplant. Die worden gebonden tot veldboeketten en zijn verkrijgbaar voor bezoekers.

Proeven
Op afspraak kan men proeven van al wat het land oplevert en is verwerkt tot een keur van niet alledaagse lekkernijen.

Kinderen
Voor kinderen is er een speels educatief programma samengesteld. Hierin wordt vooral verteld hoe ons voedsel tot stand komt. De kinderen mogen daar ook aan mee helpen. Graan zien groeien, daarna malen en een eigen broodje bakken.
Een aardappel in de grond leggen en in het najaar terugkomen en de aardappels eruit halen. Thuis laten zien wat er van jouw aardappel is geworden. Een spannend verhaal waar de geschiedenis van de Oude Schouten Hofstad in verweven is. Het blotevoetenpad bij mooi weer. Eigen limonade en ander lekkers. Voor de leeftijd van 8-12 jaar; minimaal 8 personen maximaal 20 personen. Grotere groepen kunnen eventueel gesplits worden. Begeleiding van enkele ouderen is vereist. Programma beslaat 2 tot 3 uur.

Spelen
In de notengaard kan men met een hele familie of vriendengroep bijvoorbeeld boerengolf spelen tussen de rijen noten en andere fruitbomen door, of het teamspel kuppen. De omgeving en het erf lenen zich ook goed voor kunstschilderen.

home
| 2009 by De Oude Schouten Hofstad | Sitemap | E-mail: info@deoudeschoutenhofstad.nl | Design by DunyaWebdesign.com |